Je bekijkt nu De verdeling van warme lucht voor inzethaarden en houtkachels in eengezinswoningen

De verdeling van warme lucht voor inzethaarden en houtkachels in eengezinswoningen

De recuperatie van warme lucht bestaat uit het opnemen van de warmte die wordt geproduceerd door een schoorsteen om deze te verspreiden naar de gekozen woonruimtes. Hierdoor is er een betere verdeling van de warmte, een optimalisatie van het rendement van de schoorsteen en een vermindering van de verwarmingskosten.

BETERE VERDELING VAN DE WARMTE

Systeem voor terugwinning en distributie van warme lucht

Door te kiezen voor een energierecuperatiesysteem van Cheminées Poujoulat verhoogt u de energieprestatie van uw woning bij nieuwbouw of renovatie. De oplossingen Alliance en Confort+ optimaliseren de werking van de verwarmingsinstallatie en beperken het energieverbruik. De oplossingen van Cheminées Poujoulat, die als aanvulling op de hoofdverwarming kunnen worden gebruikt, zijn geschikt voor houtkachels, pelletkachels en gesloten haarden.

Werking van het verdeelsysteem voor de warme lucht

Een motor wordt op zolder geïnstalleerd en zuigt omgevingslucht aan uit de ruimte waar het toestel is geïnstalleerd. De lucht wordt vervolgens door het kanaal van de warmtewisselaar geperst en warmt op bij contact met de binnenwand van het kanaal en gaat verder door het distributienetwerk naar de uitlaten om de verschillende kamers in het huis te bevoorraden. Deze innovatieve en unieke systemen verbeteren het algemene comfort en dragen bij tot echte verwarmingsbesparingen.

Het driewandige warmtewisselaarkanaal

Het hart van het warmeluchtterugwinnings- en distributiesysteem is de driewandige kanaalwisselaar.
De Alliance en Confort+ systemen werken met een exclusief en innovatief driewandig wisselkanaal. Dit uitwisselingskanaal voert de rook af en verwarmt de lucht alvorens deze gelijkmatig en efficiënt door het huis te verspreiden.

• Eenvoud:
Het wisselaarskanaal is perfect geïntegreerd in het Poujoulat systeem. Het vervangt een deel van het rookkanaal.
• Veiligheid:
Gemaakt van continu gelast roestvrij staal, zorgt het voor een perfecte afdichting van het schoorsteenkanaal zonder direct contact met de rook.
• Optimalisatie van houtverwarming:
De aangezogen omgevingslucht circuleert in de schoorsteen van de wisselaar, wordt verwarmd alvorens te worden verdeeld in de andere kamers van het huis voor een beter thermisch comfort.
 
De innovaties van Cheminées Poujoulat voor een betere verwarming

Alliance : tot 25% besparing op verwarmingskosten* (1)

Alliance is een systeem voor het terugwinnen en verdelen van warme lucht voor pelletkachels, gekoppeld aan een ventilatiesysteem met dubbele stroming.
Alliance is een uniek koppelingssysteem: het warmtewisselaarkanaal van de PGI-serie voor pelletkachels wordt aangesloten op het toevoernetwerk van het ventilatiesysteem met dubbele stroming van de woning om de warme lucht te verdelen.
Bij de inlaat stroomt de verse lucht uit het toevoernet van het dubbelstroom-ventilatiesysteem onder druk in het wisselaarkanaal. Deze verwarmde lucht wordt vervolgens in de verschillende geselecteerde kamers van het huis geblazen.
De uitwisseling tussen de lucht en de wand van de schoorsteen maakt het mogelijk een gemiddelde stijging van + 30% van de luchttemperatuur te bereiken.
Alliance is een economisch en eenvoudig te installeren systeem, waarvoor geen extra elektrische installatie nodig is. Het is de constante stromingsmotor van de CMV met dubbele stroming die de lucht in de drievoudige wandwisselaar circuleert.

• Verbetering van het thermisch comfort:
Optimalisering van het rendement van het pelletapparaat, betere warmteverdeling in de kamers
• Gemakkelijk te installeren:
Geen elektrische aansluiting nodig, integratie in het voedingsnet van de CMV met dubbele stroom
• Veiligheid:
Perfecte afdichting tussen de rookgassen, de verwarmde lucht en de verbrandingslucht, ventilatiedebiet verzekerd door het CMV met dubbel debiet

* Besparing van 518 kWh/jaar:
Nieuw huis RT2012, 100m2, zone h2b
Wisselaar vermogen 600W, verwarmingsperiode van 1 oktober tot 31 maart, 1/3 van de tijd
Belastingsgraad van het toestel
+ 60 %
Elektriciteitsprijs tegen 0,1545 €/kWh


Confort+ : temperatuurstijging van 16 tot 19°C tussen 18.00 en 21.30 uur* (2)

Confort+ is een systeem voor de terugwinning en distributie van warme lucht voor gesloten haarden, houtkachels en pelletkachels.
Met Confort+ kunt u het rendement van uw houtverwarmingssysteem optimaliseren en tegelijkertijd uw comfort garanderen. Het is beschikbaar voor installaties van kachels en houtkachels aangesloten op geïsoleerde Poujoulat rookkanalen.
Deze laatste neemt de omgevingslucht in de nabijheid van het toestel en duwt die in het kanaal van de wisselaar om ze te verwarmen. De verwarmde lucht circuleert door de geïsoleerde kanalen die op de zolder zijn geïnstalleerd en wordt verspreid door regelbare ventilatieopeningen in de verschillende kamers van het huis.
Confort+ optimaliseert het rendement van uw verwarmingssysteem, verbetert de luchtkwaliteit en verlaagt uw verwarmingsfactuur.

* Berekening gebaseerd op de Confort+ installatie die 2 kamers in een huis van vóór 2000 van warmte voorziet: grootte van de kamer 12 m2, buitentemperatuur 8°C, warmteverliescoëfficiënt G = 1 W/m3/°C. Toename van 3°C in 3u30. Tests en berekeningen uitgevoerd door het CERIC-laboratorium.