Haal het beste uit uw pelletkachel

Een pelletkachel installeren is een zeer relevante keuze geworden en wordt dat steeds meer in de huidige energiecontext. Maar hoe kan het rendement van de kachel nog verder worden geoptimaliseerd?

Naast de efficiëntie van het gekozen toestel kan men de prestaties gemakkelijk verbeteren door eenvoudigweg aandacht te besteden aan het schoorsteenkanaal. De concentrische schoorsteen PGI van Poujoulat maakt het dus mogelijk 5 tot 10 punten extra rendement te halen en tot 10% te besparen op het jaarlijkse brandstofverbruik (d.w.z. 200 tot 400 kg houtpellets).

Bovendien kan het PGI-schoorsteenkanaal worden gekoppeld aan de verschillende AIRWOOD-oplossingen. Dat zijn systemen voor de verdeling van warme lucht en zo de andere kamers van het huis verwarmen. Zei je innovatie?

Een pelletkachel installeren is een zeer relevante keuze geworden en wordt dat steeds meer in de huidige en toekomstige energiecontext: aanzienlijke geldbesparingen op het dagelijkse verbruik, een flexibele, directe en aangename verwarmingsbron, gebruiksgemak en een vlotte installatie zijn enkele van de argumenten die een steeds groter aantal gezinnen doen beslissen om voor deze oplossing te kiezen.

In een nieuw huis kan de pelletkachel bijvoorbeeld een perfecte vervanger zijn voor de centrale verwarming in het laagseizoen (en zo het gas- of stookolieverbruik verminderen), maar hij is ook de ideale aanvulling op een warmtepomp. Het zal het extra comfort bieden dat de warmtepomp soms moeilijk kan behouden bij zeer koud weer.

Het zal ook de energetische autonomie van het huis versterken.

Bij renovatie is de pelletkachel perfect geschikt voor de meeste situaties bij de bouw van bijvoorbeeld aanbouw of veranda’s, en tegen een lagere kostprijs.

Optimalisatie van de efficiëntie en van de installatie van het toestel

Naast het rendement van het gekozen toestel kunnen de prestaties gemakkelijk worden verbeterd door bijzondere aandacht te besteden aan het ontwerp van het schoorsteenkanaal waarop het toestel zal worden aangesloten.

In technisch partnerschap met de meeste Europese fabrikanten van pelletkachels,

ontwikkelt Poujoulat al 15 jaar een “concentrisch” rookkanaalsysteem met de naam “PGI“, zowel voor de aanleg van nieuwe rookkanalen als voor de renovatie van oude bestaande rookkanalen.

Een concentrisch rookkanaal werkt volgens het natuurkundige principe van het natuurlijke evenwicht van de stromen tussen de (hete) rook die door het centrale rookkanaal wordt afgevoerd en de (koelere) luchttoevoer, die nodig is voor de verbranding via het buitenste rookkanaal. Door de permanente warmte-uitwisseling tussen deze twee stromen kan de schoorsteen op een “gesloten” manier functioneren ten opzichte van invloeden van buitenaf.

Zodoende voorziet het concentrische rookkanaal het toestel ook van voorverwarmde verbrandingslucht. Als een turbo-effect (dankzij de voorverwarming van de lucht) wordt het rendement van het toestel rechtstreeks beïnvloed en haalt men van 5 tot 10 punten meer rendement.

Meer rendement betekent minder brandstofverbruik en een betere verbranding voor dezelfde warmteafgifte. Ter indicatie: uitgaande van een gemiddeld jaarverbruik van 2000 kg pellets, kan met een concentrisch PGI-kanaal van Poujoulat tot 10% van het jaarverbruik worden bespaard! En dit, zonder afbreuk te doen aan de warmte!

Herfst actie 2022

Ontvang een cheque van 200€ aangeboden voor de aankoop van PGI rookkanalen voor de installatie / aansluiting van uw pelletkachel.*

Uw kortingsbon hier aanvragen:

* De voorwaarden :

 • Deze actie is geldig van 15 september 2022 tot en met 30 november 2022
 • Het aantal promotiecodes is beperkt tot 100 (wie het eerst komt, het eerst maalt)
 • De promotiecode moet worden getoond bij de deelnemende verkooppunten
 • De promotiecode is 2 maanden geldig
 • De promotiecode is nominatief
 • De code geeft een korting van 200 euro exclusief btw, die in mindering wordt gebracht op uw factuur bij het deelnemende verkooppunt.
 • De korting is alleen van toepassing op producten uit het PGI-assortiment
 • De korting is alleen van toepassing bij een minimale bestelling van € 750 excl. BTW in PGI-producten
 • Het kortingsbedrag wordt niet terugbetaald in contanten

Nog verder gaan!

In het geval van een nieuwe woning of een ingrijpende renovatie kan het concentrische schoorsteenkanaal PGI worden gekoppeld aan de verschillende AIRWOOD-oplossingen die het mogelijk maken, via de op het schoorsteenkanaal geïnstalleerde warmtewisselaar, de warme lucht in andere woonruimten te decentraliseren.

Op die manier kan de pelletkachel het hoofdverwarmingssysteem van het huis worden.

AIRWOOD is:

 1. AIRWOOD ALLIANCE die de mogelijkheid biedt tot koppeling met de “dubbele stroming” ventilatie van het huis
 2. AIRWOOD COMFORT+, dat de installatie voorziet van een warmeluchtverdeelcircuit en daarmee alle “enkelvoudige stroming” ventilatiesystemen in eengezinswoningen vervolledigt.

Warmteverdeling naar andere kamers

De PGI- en AIRWOOD- systemen van Poujoulat, beheerste innovatie

Poujoulat, de belangrijkste Europese fabrikant van schoorsteenkanalen, heeft een unieke expertise ontwikkeld, onder andere op het gebied van concentrische rookkanalen.

Niet alleen door de ontwikkeling en de productie van gecertificeerde producten van hoge kwaliteit die aan alle situaties voldoen, maar ook – en vooral – door deze systemen tot op heden in het laboratorium op meer dan 500 modellen te hebben getest!

Dankzij deze tests, die in nauwe samenwerking met de grote Europese merken van apparaten zijn uitgevoerd, kan Poujoulat vandaag lijsten van voorgeschreven apparaten/rookkanalen publiceren.

Meer informatie over het PGI-gamma van Poujoulat: https://www.poujoulat.be/nl/onze-oplossingen/eengezinswoning/een-compleet-systeem-maken/pgi/

Meer details over het “AIRWOOD” systeem: https://www.poujoulat.be/nl/onze-oplossingen/eengezinswoning/de-prestaties-van-uw-toestel-verbeteren/