3 CEP Multi + Binnen

Collectieve rookkanalen voor gesloten gasketels

Het 3CE P Multi+ Binnen is een concentrisch collectief rookkanaal dat de luchttoevoer en de afvoer van de verbrandingsproducten van 2 tot 20 individuele gesloten gasketels mogelijk maakt.

De dichtheid van het systeem, gewaarborgd door lipafdichtingen, maakt het mogelijk de rook onder lichte druk af te voeren, waardoor de afmetingen van het rookkanaal aanzienlijk worden beperkt (meer dan 50%). Het collectieve rookkanaal wordt binnen de gebouwen geïnstalleerd, in een algemene technische koker, waarin ook de andere netwerken worden gegroepeerd (met een EI30 afscheiding rond het 3CEP Multi+ kanaal).

CONFIGURATIES

In nieuwe of bestaande collectieve huisvesting,
Aansluiting van 2 tot 20 ketels
Eén ketel per niveau

ENERGIE RENDEMENT

Concentrisch systeem: veiligheid en energiebesparing

PERSONALISATIE

2 types van verticale uitgangen beschikbaar: dakuitgang of ronde dakdoorvoer
12 afwerkingen beschikbaar

Gedetailleerde beschrijving

Dit systeem combineert prestaties, veiligheid (dichtheid van het systeem, brand- en condensatiebestendigheid) en snelle installatie (eenvoudig in elkaar schuiven).

De technische evolutie van verwarmingstoestellen, gekoppeld aan een steeds veeleisender regelgevingskader, brengt een aantal beperkingen met zich mee bij de vervanging van verwarmingsketels in collectieve woningen. Het 3 CEP Multi+ principe is het resultaat van een gezamenlijk onderzoeksprogramma van GDF Suez en Poujoulat dat verschillende jaren heeft geduurd en dat perfect beantwoordt aan dit probleem.

Het 3CE P Multi+ Binnen kan worden uitgerust met twee verschillende verticale uitgangen: een ronde dakdoorvoer of een dakuitgang. Dit zorgt voor een nette en persoonlijke afwerking van het dak.

De compatibele ketels zijn van het C4p-type, uitgerust met een anti-terugslagklep op het lucht-rook kanaal.

Normalisering en garantie

De 3CE P Multi+ Interior heeft het CERIC-label van het CERIC-laboratorium, een Europese referentie op het gebied van schoorstenen en duurzame energie. Het CERIC-label bevestigt dat het product door het CERIC-laboratorium is getest en gevalideerd op niveaus die de huidige regelgeving overtreffen.

De 3CE P Multi+ is CE-gemarkeerd 0071-CPD-0014 en heeft de DTA van het CSTB nr. 14/13-1898.

De oplossingen van Cheminées Poujoulat, die erkend zijn voor hun kwaliteit en hun vermogen om de werking van hun toestellen te optimaliseren, worden aanbevolen door de grootste Europese fabrikanten.
Alle producten voldoen aan de Franse en Europese normen en genieten een garantie van tien jaar.

Assemblage door eenvoudig in elkaar schuiven

BEVORDERT THERMISCHE TREK

PERFECTE AFDICHTING VAN HET SYSTEEM

Voorbeeld van een installatie

Technische kenmerken

  • Buitenwand van roestvrij staal
  • 316 L roestvrij stalen rookkanaal
  • Siliconen lipafdichting op het rookkanaal
  • Conus op conus afdichting op de buitenwand

CONCENTRISCH KANAAL

  • Binnenkanaal: rook- en condensaatafvoer
  • Ringvormige ruimte: toevoer van verbrandingslucht naar de apparaten

Installatie en onderhoud

De installatie van uw schoorsteenkanaal moet worden uitgevoerd door vakmensen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant van uw verwarmingstoestel.

Volgens de voorschriften moeten schoorstenen twee keer per jaar worden geveegd, met een minimum van één keer tijdens de stookperiode.

Specificaties

Onze aanbevelingen