THERMINOX TIZI

Dubbelwandig multi-brandstofkanaal voor verwarmingsketels en stookruimten

Therminox schoorsteenkanalen zijn aangepast voor de afvoer van rook uit verwarmingsketels en stookruimten op gas, stookolie, hout en steenkool.

Zowel bij de creatie als bij de renovatie, bij elk project past een Poujoulat oplossing. Het Therminox geïsoleerde rookkanaal is ontworpen om door muren en vloeren te gaan en maakt alle soorten installaties mogelijk zowel binnen (ZI) als buiten (TI) en zowel voor collectieve woningen als voor industriële gebouwen.

CONFIGURATIES

In nieuwe en bestaande woningen
Aan de binnen- of buitenkant van een collectief, tertiair, of industrieel gebouw

ENERGIE RENDEMENT

De hoogwaardige isolatie draagt bij tot de efficiëntie en het rendement van verwarmingstoestellen

PERSONALISATIE

Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren (meerwaarde 20%)
Verkrijgbaar in koperen afwerking (meerwaarde 40%)

Gedetailleerde beschrijving

Om een optimale werking te garanderen, zijn de rookkanalen vervaardigd van een dubbele wand van roestvrij staal of een combinatie van roestvrij staal en Zinc aluminium. Zij zorgen voor een perfecte lucht- en condensatiedichtheid.

Therminox rookkanalen optimaliseren de prestaties van verwarmingstoestellen en verminderen het energieverbruik. Ze beantwoorden perfect aan de nieuwe thermische voorschriften (RT 2005, RT 2012, BBC) die de algemene thermische prestaties van gebouwen moeten verbeteren.

Esthetiek blijft een prioriteit, Poujoulat biedt u een waaier aan verzorgde afwerkingen (glanzend roestvrij staal, RAL-kleuren, koper, enz.) om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de decoratie en architectuur van uw collectieve woning.

De kwaliteit van de Poujoulat producten wordt erkend en aanbevolen door de grootste fabrikanten van Europese verwarmingstoestellen.

Normalisering en garantie

De Therminox TI-ZI heeft het CÉRIC label van het CÉRIC laboratorium, de Europese referentie op het gebied van schoorstenen en duurzame energie. Het CERIC-label bevestigt dat het product door het CERIC-laboratorium is getest en gevalideerd op niveaus die de huidige regelgeving overtreffen.

De oplossingen van Cheminées Poujoulat, die erkend zijn voor hun kwaliteit en hun vermogen om de werking van hun toestellen te optimaliseren, worden aanbevolen door de grootste Europese fabrikanten.
Alle producten voldoen aan de Franse en Europese normen en genieten een garantie van tien jaar.

CE-markering nr. 0071-CPD-0011.

Perfecte dichtheid

Snel en gemakkelijk te installeren

360° rotatie

Voorbeeld van een installatie

Technische kenmerken

  • Buitenwand: roestvrij staal (TI) of gegalvaniseerd (ZI).

Installatie en onderhoud

De voorschriften bepalen dat starre metalen composiet schoorstenen op een minimale veiligheidsafstand van 8 cm van brandbare materialen moeten worden geïnstalleerd.

De installatie van uw schoorsteenkanaal moet worden uitgevoerd door vakmensen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant van uw verwarmingstoestel.

Volgens de voorschriften moeten schoorstenen twee keer per jaar worden geveegd, met een minimum van één keer tijdens de stookperiode.

Onze aanbevelingen