Outsteel Brousse

Volledige warmtepomp en airconditioningomkasting

De lichtheid van planten als inspiratiebron voor deze warmtepomp- en airconditioningomkasting met een opengewerkt ontwerp, eenvoudig te integreren en gemakkelijk om mee te leven. Of hoe je de technische unit van een warmtepomp of airconditioning esthetisch wegwerkt  in een tuin of aan de muur van een huis. 

Ondertekend OUTSTEEL, het BROUSSE-model omhult het apparaat volledig om het te beschermen tegen schokken en slecht weer en tegelijkertijd de luchtcirculatie te maximaliseren die nodig is voor de goede werking ervan. BROUSSE past zich aan alle situaties aan (wand, wand en vloer, vloerconfiguratie) en aan de meeste merken warmtepompen en airconditioning.

CONFIGURATIES

Compatibel met elke warmtepomp en airconditioning
en elke installatie

Personalisatie

Keuze uit meerdere kleuren voor een perfecte integratie

Veiligheid

Schok- en weerbescherming

Gedetailleerde beschrijving

AIRWOOD Sunwood bestaat uit zonnepanelen, een warmtewisselaar die gekoppeld is aan een houtverbrandingstoestel, een netwerk van leidingen voor de verdeling van warme lucht en de MODUL’R intelligente ventilatiebox met constant debiet die de overgang tussen zonne-energie en houtverbranding regelt.

In de houtverwarmingsmodus, wanneer het houttoestel in werking is, wordt de lucht van boven het toestel aangezogen en gaat dan door het wisselaarskanaal om in de woning te worden verdeeld. In de zonnemodus wordt de lucht van buiten gehaald en verwarmd door de panelen, waarna deze door de wisselaar stroomt om in de woning te worden verdeeld.

Het AIRWOOD Sunwood systeem kan het hoofdverwarmingssysteem in een huis worden met de hulp van BOOSTY als back-up. AIRWOOD Sunwood kan ’s zomers ook ’s nachts de lucht tot 3°C afkoelen, door buitenlucht door de panelen te verspreiden. Ten slotte kan het zonnepaneel SUNWOOD-PV (optioneel), dat op het dak is geïnstalleerd, elektriciteit produceren om de energie-onafhankelijkheid te bevorderen en aan de behoeften van het huis te voldoen.

Normalisering en garantie

Het AIRWOOD Sunwood systeem heeft een technisch toepassingsdocument met referentie: 14.5/17-2265*V1

AIRWOOD Sunwood heeft het CERIC-label gekregen van het CERIC-laboratorium, de Europese referentie op het gebied van schoorstenen en duurzame energie. Het CERIC-label bevestigt dat het product door het CERIC-laboratorium is getest en gevalideerd op niveaus die de huidige regelgeving overtreffen.

Het AIRWOOD Sunwood systeem kan worden gebruikt in RT 2012 reglementaire berekeningen dankzij het TITRE V Systeem – Kanaalwisselaar.

De oplossingen van Cheminées Poujoulat, die erkend zijn voor hun kwaliteit en hun vermogen om de werking van hun toestellen te optimaliseren, worden aanbevolen door de grootste Europese fabrikanten.
Alle producten voldoen aan de Franse en Europese normen en genieten een garantie van tien jaar.

Verdeling van de warmte in het ganse huis

Productie van elektriciteit voor eigen gebruik

Verwarming in de winter en in het laagseizoen & luchtkoeling in de zomer

Voorbeeld van een installatie

Technische kenmerken

AIRWOOD SUNWOOD, 4 IN 1 SYSTEEM
  1. Verwarming van het huis in het laagseizoen
  2. Fotovoltaïsche elektriciteitsproductie (eigen verbruik)
  3. Verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis (dankzij het geïntegreerde filtratie- en luchtventilatiesysteem)
  4. Homogene verdeling van de warmte in het huis

DE GESLOTEN WARMTEWISSELAAR IN HET HART VAN HET SYSTEEM

Het gepatenteerde THERMINOX of PGI warmtewisselaarkanaal zorgt voor de afvoer van de rook en maakt het mogelijk de lucht op te warmen alvorens deze op een homogene en doeltreffende manier over het hele huis te verdelen.

Installatie en onderhoud

Het AIRWOOD Sunwood systeem moet worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde vakman.

Onze aanbevelingen