VENTELIA

Hoogwaardige ventilatie dakdoorvoer

De speciale ronde ventilatiedakdoorvoer Ventelia onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke luchttechnische prestaties en het brede scala van toepassingen (kan worden aangesloten op een MVU, een keukenafzuigkap, een thermodynamische boiler, een wasdroger, enz.)

Discreet en verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, Ventelia past gemakkelijk in het decor en is zeer eenvoudig te installeren.

CONFIGURATIES

Compatibel met alle daken en alle ventilatiesystemen

ENERGIE RENDEMENT

Uitstekende luchttechnische prestaties

PERSONALISATIE

Verschillende tinten dakpannen en leisteen beschikbaar

Gedetailleerde beschrijving

Dankzij zijn aeraulische prestaties draagt de speciale ventilatiedakuitgang van Ventelia bij tot een betere werking van de aangesloten systemen (MVU’s met enkele of dubbele stroming, afzuigkap, thermodynamische boiler, wasdroger, enz.) en dus tot een betere kwaliteit van de binnenlucht.

Ventelia is perfect compatibel met de NF DTU 68.3 “Travaux de bâtiment – Installations de ventilation mécanique” die een drukverlies van minder dan 25 Pa (debiet van 200m3/h) vereist voor een nieuwe installatie van mechanische ventilatie in nieuwe en bestaande residentiële gebouwen.

De producten van Cheminées Poujoulat zijn erkend en aanbevolen door de grootste fabrikanten van Europese verwarmingstoestellen, ze voldoen aan de Franse en Europese normen en genieten een garantie van tien jaar.

Normalisering en garantie

Ventelia heeft het CERIC labelvan het CERIC laboratorium, een Europese referentie op het gebied van haarden en duurzame energie. Het CERIC-label bevestigt dat het product door het CERIC-laboratorium is getest en gevalideerd op niveaus die de huidige regelgeving overtreffen.

Perfecte dichting en bevestiging

Eenvoudige en snelle installatie

MULTI-HELLING EN MULTI-INZETBAAR

Voorbeeld van een installatie

Technische kenmerken

Afwerkingen

Toepassingen

  • Evacuatie met MVU-aansluiting Ø 160 mm of Ø 150 mm
  • Keukenafzuigkappen Ø 150 of Ø 125 mm
  • CE Thermo-aansluiting Ø 160 mm
  • Andere toepassingen: droogtrommel, enz. Ø 125 mm Ø 125 mm

Enkele diameter Ø 160 mm

Kap aanpasbaar aan de helling(ook beschikbaar voor platte daken)

3 gecentreerde ventilatiereducties
Ø 160-150 mm
Ø 160-125 mm
Ø 160-100 mm

Installatie en onderhoud

Ventelia is geschikt voor alle soorten daken (dakpannen, leien, platte daken, staalplaten en golfplaten) en is zeer gemakkelijk te installeren vanaf het dak, zonder via de zolder te gaan:

1. Plaatsing van de bodemplaat,
2. Installatie van de dakdoorvoer,
3. Afstelling en vergrendeling.