TUBOVALE

Voeren van een recht en rechthoekig schoorsteenkanaal

Het rookkanaal van TUBOVALE maakt het mogelijk een maximaal rookafvoervolume te behouden en tegelijkertijd te profiteren van de kwaliteiten van het starre rookkanaal van roestvrij staal. Hij is bijzonder geschikt voor grote haarden waar een rond rookkanaal niet voldoende diameter biedt.

CONFIGURATIES

Traditioneel recht en rechthoekig rookkanaal
Nieuw of bestaand gemetseld rookkanaal

ENERGIE RENDEMENT

Dit systeem verbetert het rendement van de toestellen door een aan het verwarmingstoestel aangepaste grootte, een betere trek en een perfecte afdichting

Veiligheid

Perfecte bedrijfszekerheid

Gedetailleerde beschrijving

Dit gamma is langwerpig en continu gelast, het is aangepast aan alle soorten gas-, mazout- en houtverwarmingsketels, alsmede aan open haarden, kachels, inzethaarden en gesloten haarden.

Dit systeem verbetert het rendement van de toestellen door een aan het verwarmingstoestel aangepaste grootte, een betere trek en een perfecte afdichting.

Poujoulat biedt een compleet assortiment accessoires voor de installatie, het onderhoud en de service van het rookkanaal. Een rond-ovaal verbindingsstuk maakt het mogelijk het Tubovale kanaal aan te passen aan een star rond kanaal of rechtstreeks aan het mondstuk van het verwarmingstoestel.

Normalisering en garantie

Het schoorsteenkanaal van TUBOVALE draagt het CERIC-label van het CERIC Laboratorium, een Europese referentie op het gebied van schoorstenen en duurzame energie. Het CERIC-label bevestigt dat het product door het CERIC-laboratorium is getest en gevalideerd op niveaus die de huidige regelgeving overtreffen.

Cheminées Poujoulat, erkend voor hun kwaliteit en hun vermogen om de werking van de verwarmingstoestellen te optimaliseren, worden aanbevolen door de grootste Europese fabrikanten.
Alle producten voldoen aan de Franse en Europese normen en genieten een garantie van tien jaar.

KRAAG BIJ ELK KNOOPPUNT

OPTIMALISEERT EN HERDIMENSIONEERT DE SCHOORSTEEN

BIJZONDER GESCHIKT VOOR RECHTHOEKIGE SCHOORSTENEN

Voorbeeld van een installatie

Technische kenmerken

Roestvrij staal
Compleet assortiment accessoires aanpasbaar aan alle traditionele rookkanalen

Een binnenkanaal van 20 x 40 kan worden gevoerd met een TUBOVALE-koker met doorsnede 180 x 290, d.w.z. het equivalent van een binnen-Ø van 230 mm.

TUBOVALE
De buizen van TUBOVALE zijn continu gelast en luchtdicht.
Zij garanderen de veiligheid van de installatie.

Een rond-ovaal verbindingsstuk maakt het mogelijk het TUBOVALE kanaal aan te passen aan een rond star kanaal.

Installatie en onderhoud

De installatie van uw schoorsteenkanaal moet worden uitgevoerd door vakmensen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant van uw verwarmingstoestel.

Voor houtgestookte toestellen schrijft de regelgeving voor dat het kanaal tweemaal per jaar moet worden geveegd, met een minimum van eenmaal tijdens de stookperiode.