Je bekijkt nu Poujoulat BeLux viert zijn 35e verjaardag met een speciale gast!

Poujoulat BeLux viert zijn 35e verjaardag met een speciale gast!

35 jaar en een positieve balans

Poujoulat BeLux werd opgericht in mei 1988 en begon zijn activiteiten in België en Luxemburg in 1989. Dat is 35 jaar geleden! Deze oprichting was de eerste stap in de groei van Poujoulat in Europa om vandaag aanwezig te zijn in 8 landen met 21 ondernemingen, 1700 medewerkers en 11 industriële vestigingen in Europa.

In 35 jaar tijd is de omzet van BeLux 32 keer zo groot als bij de opstart en het personeelsbestand vertienvoudigd. Er worden meer dan 25.000 producten geproduceerd en verkocht.

Deze continue groei zou niet mogelijk zijn geweest zonder het vertrouwen van onze klanten. Zij delen onze waarden:

PROFESSIONALISME – KWALITEIT – INNOVATIE en WIN-WIN PARTNERSCHAP.

Poujoulat initieert en begeleidt de evoluties van de markten door er vaak op vooruit te lopen. Zowel op het gebied van individuele verwarmingstoestellen als voor ketels van alle soorten vermogens.

Met onze 35 jaar zijn we goed uitgerust om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan op markten die grote veranderingen ondergaan. De soliditeit van onze organisaties en onze vastberadenheid om onze waarden toe te passen, garanderen ontwikkeling en klantenservice.

2024, een tijd van verandering!

2024 markeert enkele belangrijke ontwikkelingen:

  • Onze opslagcapaciteit in België wordt verdubbeld in het kader van de uitbreiding van onze geografische logistieke activiteiten, wat de beschikbaarheid van de producten nog zal verbeteren.
  • In 2023 en 2024 heeft Poujoulat BeLux haar vestiging in Nijvel ingrijpend gerenoveerd: de ruimtes zijn opnieuw ingedeeld, alle gevels zijn geïsoleerd, de ruimtes zijn opengemaakt om licht binnen te laten, de opleidingsruimte is grondig opgefrist en de ontvangsthal en showroom zijn in overeenstemming gebracht met de waarden van het merk.

Een eregast

In februari 2024 verwelkomde Poujoulat BeLux een unieke sculptuur, zowel om onze verjaardag te vieren en als “hoogtepunt” van de renovatie!

Dit is niet (zomaar) een kat

Wie beter dan onze Belgische dochteronderneming om dit monumentale kunstwerk in haar showroom te presenteren? Het is een ode aan de katachtige die we willen belichamen in zijn beweeglijkheid, nieuwsgierigheid en niet aflatende aanpassingsvermogen! Bovenal is het een prachtig eerbetoon aan staalbewerking!

Dit beeldhouwwerk, geproduceerd door TF, Tôlerie Forézienne, een onderneming van de Groep Poujoulat, benadrukt de technische vaardigheden en knowhow die verbonden zijn aan onze activiteiten:

  • In spiegelglans gepolijst roestvrij staal weerspiegelt het beeld onze precisie en uitmuntendheid in producten binnen de Poujoulat Groep.
  • Het belichaamt de stevigheid van staal en innovatie!

TF heeft echt zijn klauwen gezet!
100 uur ontwerp en 350 uur productie!
Er was een fluwelen zachtheid nodig om de klauwen eruit te krijgen:
90 kilo en 80 meter laswerk

om de 560 facetten van de “Kat” te maken, te monteren en af te werken!
Wat een oogverblindende prestatie!
Het beeld kan nu in de schijnwerpers staan!

Poujoulat BeLux bedankt de TF-teams voor deze unieke creatie, die een blijvende indruk zal nalaten op de Belgische klanten en bezoekers.

Bekijk de video van deze unieke, emblematische en onvergetelijke creatie!