Therminox Pellets Zwart

Dubbelwandig geïsoleerd multi-brandstof rookkanaal

Therminox Pellets is een geïsoleerd dubbelwandig kanaal en geschikt voor alle verwarmingsapparaten die werken met pellets.

Geschikt voor zowel binnen als buiten de gebouwen. De beugel in uitlijning met de buitenwandvan het kanaal en de productiekwaliteit maken van het kanaal Therminox Pellets een zeer esthetisch product.

Het schoorsteenkanaal van Therminox Pellets optimaliseert het rendement van uw pelletkachel en vermindert zo uw energieverbruik.

Zowel bij de creatie als bij de renovatie, voor elk project is er een Poujoulat oplossing. Het Therminox dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal is ontworpen om door muren en vloeren te gaan en maakt alle soorten installatie binnen en buiten uw huis mogelijk.

Dit garandeert een optimale werking in alle veiligheid. De versterkte isolatie beschermt brandbare materialen.

CONFIGURATIES

Gebruik in nieuwbouw of renovatie
Installatie binnen of buiten

ENERGIE RENDEMENT

Draagt bij tot de efficiëntie en prestaties van uw verwarming

PERSONALISATIE

Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren

Gedetailleerde beschrijving

Esthetiek blijft een prioriteit, Poujoulat biedt u een waaier van zorgvuldige afwerkingen (zwart, glanzend roestvrij staal, RAL-verf, koper…) om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de decoratie en architectuur van uw huis.

Geïsoleerd met steenwol met een hoge dichtheid (T600), is de Therminox Pellets reeks geschikt voor toestellen met rookgastemperaturen lager dan 600°C.

Het Therminox dubbelwandig rookkanaal is perfect compatibel met de Poujoulat dakdoorvoeren, er zijn talrijke gamma’s beschikbaar om optimaal te beantwoorden aan uw architecturale omgeving en uw woongebied.

De rookkanalen van Therminox Pellets zijn compatibel met het COQISOL systeem, dat houder is van de DTA van het CSTB n°14/12-1790.

Normalisering en garantie

Het Therminox TI-ZI rookkanaal heeft het CÉRIC label van het CÉRIC laboratorium, een referentie in Europa op het gebied van schoorstenen en duurzame energie. Het CERIC-label bevestigt dat het product door het CERIC-laboratorium is getest en gevalideerd op niveaus die de huidige regelgeving overtreffen.

De kwaliteit van Cheminées Poujoulat wordt erkend door de grootste Europese fabrikanten van verwarmingstoestellen.
Alle producten voldoen aan de Franse en Europese normen en genieten een garantie van tien jaar.

Gebruiksveiligheid

Verzorgde esthetiek

Volledig recycleerbaar product

Voorbeeld van een installatie

Technische kenmerken

  • Binnenwand: roestvrij staal 316L 4/10e
  • Isolatie: onder druk geïnjecteerde steenwol (130Kg/m2)
  • Warmteweerstand (m2 K/W) : 0,45
  • De gladde binnenwand zorgt voor een perfecte rookafvoer

De Therminox Pellets reeks is geschikt voor pelletkachels met rookgastemperaturen lager dan 600°C. Het is geïsoleerd met steenwol met hoge dichtheid (T600).

Installatie en onderhoud

De voorschriften bepalen dat starre metalen composiet schoorstenen op een minimale veiligheidsafstand van 8 cm van brandbare materialen moeten worden geïnstalleerd.

De installatie van uw schoorsteenkanaal moet worden uitgevoerd door vakmensen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant van uw verwarmingstoestel.
Volgens de voorschriften moeten schoorstenen twee keer per jaar worden geveegd, met een minimum van één keer tijdens de stookperiode.

Onze aanbevelingen