Je bekijkt nu Uw pelletkachel 100% personaliseerbaar: kleuradvies

Uw pelletkachel 100% personaliseerbaar: kleuradvies

Met de PGI-rookkanalen van Poujoulat ligt de aanpassing van uw pelletkachelinstallatie binnen handbereik! Net zoals u de kleur van de muur van uw woonkamer of uw keuken kiest, kunt u ook de kleur van uw schoorsteenkanaal kiezen! Alle RAL-kleuren zijn beschikbaar, in glanzende of matte uitvoering.

Eigentijds of vintage, gekleurd of 100% zwart, de kachel heeft een ander rookkanaal, dat een decoratief element wordt! Het zichtbare rookkanaal is in perfecte harmonie met het interieur van het huis of kan worden gebruikt als contrasterend element. De keuze is aan u!

Trends en tips

De juiste kleur voor uw verwarmingsinstallatie – kachel en schoorsteen?

Als u het aandurft en uw rookkanaal een originele kleur wilt geven, volgen hier enkele tips:

Allereerst moet rekening worden gehouden met de oriëntatie en het licht in de kamer.

Als uw woonkamer op het noorden is gericht, is het een goed idee een warme kleur te kiezen die de kamer verwarmt. Oudroze, okergeel en terracotta zijn momenteel erg trendy. Cognac bruin is ook erg populair. Spelen met warme tinten brengt helderheid in uw kamer. Lichte kleuren (beige, taupe, gebroken wit, …) geven ook een zachte helderheid.

Als de kamer waarin de kachel wordt geïnstalleerd op het zuiden ligt, kan een pastelkleur een heel mooi resultaat geven: perzikroze, watergroen, lichtblauw, ijsblauw, enz.

Tip: een matte afwerking absorbeert het licht

Vervolgens kan de ruimte ook bepalend zijn voor het kleurgebruik.

Als je kamer relatief klein is, maak je dan geen zorgen! Als u hebt gekozen voor lichte tinten op de muren, kunt u kleur toevoegen met uw kachel en schoorsteen. Antracietgrijs, bosgroen, eendenblauw, alles is mogelijk om dynamiek en contrast in uw kamer te brengen! Als uw muren daarentegen donker zijn, raden wij u aan in hetzelfde kleurengamma te blijven. In toon op toon kan bijvoorbeeld een cameo van grijs zeer geslaagd zijn.

Een meerkleurig kanaal?

De ultieme originaliteit, u kunt een assemblage van verschillende kleuren op hetzelfde kanaal maken. Een verrassend effect is gegarandeerd!

2 opties zijn mogelijk:

Hetzij via de verbindingskragen (tussen de verschillende lengten buizen) die u bij elke verbinding of slechts één keer kunt plaatsen. Of via elementen van verschillende lengte en kleur.

Meer informatie over het personaliseren van uw rookkanaal? Vind hier de brochure over personalisatie